REKLĀMA:

ceturtdiena, 2007. gada 9. augusts

Kā izveidot savu pirmo personīgo DC++ HUB'u (Pamati. Predzēts iesācējiem)

Šoreiz es pastāstīšu, kā izveidot pašam savu DC HUB tiem, kas to vēl nav darījuši! Tātad esat izlēmuši veidot savu pirmo HUB'u, tas ir tikai apsveicami! Bet vispirms jums vajadzētu izdomāt, kādam mērķim HUB'u veidosiet, vai personiskām vajadzībām, ko lietosiet tikai savā starpā ar draugiem un paziņām, kas starp citu ir ļoti ērti un labi, iegūsiet lielāku ātrumu failu apmaiņai ar draugiem, nekā to piemēram iegūtu sūtot failus caur Skype! ;) Varat arī taisīt publisku HUB'u kur laidīsiet iekšā visus, kas vien to vēlēsies un arī piesaistīsiet jaunus userus, bet tad jums vajadzēs jaudīgu internetu! Iesaku vispirms izvērtēt sava interneta iespējas, piemēram 200 userus pavilks Lattelecom Pilsētas internets, kura Download ātrums ir 2 Mbit/s, tad 1 Mbit/s=100 useri, bet patiesībā mums jāskatās Upload, jo mūsu HUB's datus sūtīs, skaitļi ir aptuveni un var arī atšķirties, jo ietekme ir arī tam, cik jaudīgs ir pats serverdators uz kura stāvēs mūsu HUBs! Ja esat izlēmuši veidot publisko HUB'u, tad jums būtu jāiepazīstas ar autortiesību likumu, lai nesanāk problēmas ar ''LaMPA'', :D kā daudziem populāriem HUB'iem un trackeriem LV jau ir gadījies! ;) Tas tik tā neliels brīdinājums, diezvai Jūsu mazajam HUB'am kāds ķersies klāt! ;) Veidojot publisko HUB'u jums noderētu arī normāla adrese nevis IP, jo tas ir prasti un useriem nepatīk sarežģītas IP adreses, tāpēc jums jāizmanto kāds free dns pakalpojums, ja nevēlaties maksāt par adresi, protams varat samaksāt 9 Ls un iegūt savā īpašumā adresi hub.jūsuvards.lv, bet ja nevēlaties maksāt, tad varat izmantot kādu bezmaksas pakalpojumu piemēram es iesaku NO-IP.Com, šeit ar pāris klikšķiem tiksiet pie savas adreses - jūsuvārds.no-ip.com, no-ip.com vietā jūs varēsiet izvēlēties daudzus citus domēnus, saraksts ar iespējamajiem domēniem ir ļoti plašs! ;) Kad adrese ir reģistrēta, mums jāizvēlas programma ar kuru veidosim HUB'u, programmu klāsts ir ļoti plašs, kā piemēram YnHUB (Viss ērtākais), PtokaX, Verli HUB (Linux OS), kad esam izvēlējušies softu, personīgi es iesaku YnHUB, tas ērtākais un labākais priekš iesācējiem un ne tikai, tam ir baudāma grafiskā vide, kas padara lietošanu vel ērtāku, jums atliek ailītēs ierakstīt tikai prasīto! ;) Šāds amizants attēls sagaida mūs atverot YnHUB! :DEsam atvēruši YnHUB, dodamies uz sadaļu Settings
Ierakstam līdzīgu informāciju kā attēlā un spiežam Save settings now!!! Apsveicu jūs to paveicāt, jūsu privātais HUB's ir gatavs, tagad varat aicināt draugus un userus, bet ik vienam HUB'am ir nepieciešams saimnieks, un šī HUB'a saimnieks esat JŪS, tāpēc jums jāreģistrē savs Ownera profils (Galvenais ADMINISTRATORS, dara, kas vien ienāk prātā), to varat izdarīt sadaļā Users Acconts , kur varat reģistrēt arī sev palīgus, kuri palīdzēs Jums pārvaldīt HUB'u!Esam beiguši, tagad varat doties uz savu HUB'u, ja jums pie ielogošanās neprasa paroli un useru sarakstā jūs no pārējiem neatšķiraties, tad pārbaudiet vēlreiz šo sadaļu, ja esat useru sarakstā ar zelta atslēgas simbolu, tad viss ir pareizi jūs esat HUB'a Owners (Vadītājs), lai piekļūtu Ownera plašajām iespējām, kuras ir ļoti plašas, galvenajā HUB'a čatā rakstiet !help, un jums pavērsies visas plašās HUB'a pārvaldes iespējas - varēsiet banot (liegt piekļuvi) nelabvēļus, piešķirt useriem statusus, rediģēt HUB'a uzstādījumus!
Tas arī būtu viss, kas nepieciešams iesācējam, ja vēlaties ko sīkāk uzzināt, droši jautājat, ja radīsies pastipRināta interese, tad gan jau taps arī raksta turpinājums un pamācība tiem, kas jau saskārušies HUB'u veidošanā un vēlas uzzināt vairāk! Veiksmi un panākumus jaunajiem Owner'iem! ;)

Reklāma:

Internets

Pamata INFA par TEVI:

IP