REKLĀMA:

svētdiena, 2015. gada 18. janvāris

Atskats uz Windows 7 lietojamības plusiem

Sakarā Windows 7 galvenā atbalsta pārtraukšanu šā gada 13. janvārī piedāvāju atskatīties uz leģendārās OS lietojamības plusiem.

„Korporācijas Microsoft Operētājsistēma Windows 7 bija daudzu lietotāju ilgi gaidītā inovācija, kura sekoja pēc neveiksmīgā produkta Windows Vista. Windows 7 izskats ļoti atšķiras no Windows XP vai Windows Vista, un spīdīgais interfeiss ir ne tikai acu priekam, bet tas ir arī funkcionāls, praktisks un nodrošina labāku veiktspēju. [1.]”
Patiešām Windows 7 interfeiss ir ne tikai grafiski pievilcīgāks par saviem priekštečiem, bet arī ērts lietošanā kā, piemēram, rīkjoslā (taskbar) atrodamās ikonas (icons) iespējams ērti organizēt, pievienot aktuālākās programmas, tādā veidā ātri tām piekļūstot. Lielisks jaunievedums ir tas, ka nav nepieciešams atvērt programmu, lai redzētu, programmas procesu, atliek vienīgi kursoru pietuvināt vajadzīgai ikonai (icon), lai redzētu nelielu logu ar aktuālo informāciju. Ievērības cienīgas ir arī mainīgās Tēmas (Themes), kuras iespējams pielāgot pēc noskaņojuma. Priecē, tas vairs nav nepieciešams veltīt daudz laika failu atrašanai, atliek vien ieskāt rakstīt meklētā nosaukumu jaunajā meklētājā, kad jau tiek piedāvāts saraksts ar rezultātiem.
Kā pierāda TechRadar.com [1.] pētījums Windows 7 veiktspēja ir ievērojami atrāka nekā Windows XP un Windows 7. To pierāda gan sāknēšanas (boot), gan beidzēšanas (shut down), gan hibernācijas (hibernation) laiks, kā arī ievērojami palielinājies ir failu kopēšanas laiks no ārējās atmiņas ierīces. Kas nenoliedzami ikdienā ir ļoti nozīmīgi, un tas patiešām ir jūtams salīdzinoši ar iepriekšējām Windows versijām.
„Windows 7 ir daudz uzstājīgāks piedāvājot regulāri dublēt, jūsu datus, kas nodrošina papildus drošību. [1.]” Windows 7 funkcija Dublēt tulīt (Backup now), kuru iespējams uzstādīt periodiski noteiktā laikā, tiešām ir ļoti noderīga, jo ļauj ar vienu klikšķi saglabāt operētājsistēmas uzstādījumus, failus un nepieciešamības gadījumā, tos atjaunot iepriekšējā stāvoklī, piemēram, ja, notiek kāda neparedzēta kļūda vai fizisks defekts.
„Vecāku kontrole (Parental Controls) Windows 7 ir daudz augstākā līmenī – tā ļauj ierobežot jūsu bērnu darbības strādājot ar datoru, noteikt cik daudz laika viņi pavada pie datora. [1.]” Ne tikai Vecāku kontrole (Parental Controls) nodrošina augstāku drošību ar Windows 7, bet arī Ugunsmūris (FireWall), kas gādā par drošību, kura mūsdienās ir tik aktuāla problēma, kad regulāri tiek zagta privātā informācija un dati.
Par drošību tiek domāts arī regulāri vaicājot, lietotājam apstiprināt viņa darbības un izmaiņas operētājsistēmā, kas ļauj izvairīties no nejaušām kļūdām, kā arī samazināt neapzinātu iejaukšanos sistēmas darbībā, piemēram, uzstādot neadekvātus iestādījumus.
Lielisks jaunievedums ir automātiskais draiveru (drivers) atrašanas rīks, tagad atliek vienkārši pieslēgt ierīci, lai to uzreiz sāktu lietot, vairs nav pašam jāmeklē uz jāuzstāda draiveri (drivers), kas vienkāršam datorlietotājam bieži vien sagādāja milzumdaudz raižu.
Manuprāt, pats būtiskākais jaunievedums, kas atvieglo darbu ar operētājsistēmu ir Darbību centrs (Action center), kurā atrodamas pamatā visas aktuālās kļūdas un problēmas operētājsistēmas darbībā, tās ir pārskatāmas, un vairumā gadījumu, tiek piedāvāts rast risinājumu, lai momentā tās novērstu, kas ir svarīgi mūsdienu datorlietotājam, jo tiek iegūts laiks, un atvieglots process darbā ar operētājsistēmu.

1 komentārs:

  1. Windows 7 ir un pagaidām paliks mana vienīgā izvēle, jauno Windows atteicos uzinstelēt, kaut kā galīgi an tas nepatīk.

    AtbildētDzēst

kLv BLOG AUTORS [ KRISTAPS ŠALMS ] aicina bloga lasītājus, rakstot atsauksmes, būt tolerantiem - par muļķiem īpaši nesmieties :D un iztikt bez nepamatotām rupjībām, kā arī saglabāt elementāras pieklājības normas. kLv BLOG AUTORS patur iespēju atslēgt lasītājus no komentēšanas iespējas un dzēst nevēlamos komentārus, kā arī izmantot komentārus pēc saviem ieskatiem!

Publicējot komentāru, lasītājs apliecina, ka ir iePAZINIES ar ATrunu, kas atrodama lapas apakšā!

Reklāma:

Internets

Pamata INFA par TEVI:

IP