REKLĀMA:

svētdiena, 2015. gada 18. janvāris

Datortīkla savienojuma problēmām un iespējamiem risinājumi

Vairumam dzīvē ir gadījusies problēma, kad pēkšņi nestrādā internets. Rodas neskaitāmi jautājumi, ko tagad darīt, kā rast risinājumu? Vai zvanīt tehniskā atbalsta dienestam? Vai tas spēs sniegt kompetentu atbildi, vai arī tikai piedāvās standarta risinājumu - izraut/iespraust rūtera barošanas vadu? :D
Tādēļ, piedāvāju manis izstrādāto rīcības plānu, ar iespējamajiem 10 problēmu risinājumiem, kuri būs piemēroti vienkāršam datorlietotājam:

1. Jāpārbauda tīkla kabelis, vai tas nav bojāts un garāks par 100 metriem, kā arī jāpārbauda tīkla kabeļa konektori.
2. Jāpārbauda un jākonfigurē tīkla iekārtas - vadu/bezvadu maršrutētāji.
3. Jāpārbauda datora tīkla karte vai tai nav fizisku bojājumu.
4. Datorā jāuzstāda jaunākie tīkla kartes dziņi no ražotāja mājas lapas, automātiski uzstādītie var nedarboties korekti.
5. Jānoskaidro vai problēma nav meklējama pie interneta servisa nodrošinātāja. Jāsazinās ar interneta pakalpojuma nodrošinātāju.
6. Jāpārliecinās vai pieeju tīklam nebloķē ugunsmūris vai pretvīrusu programmatūra.
7. Jāpārbauda vai korekti ir konfigurēti vārtejas uzstādījumi, jāveic konfigurācija ar TCP/IP – manuāli jānorāda statiska IP adrese un DNS serveris.
8. Jāveic atbilstoša DHPC servera konfigurācija.
9. Ja ir uzstādīta kāda virtuālo mašīnu programmatūra, tad ieteicams atslēgt virtuālo serveru adapteri, ieslēgt tikai tad, kad tiek lietota virtuālā mašīna.
10. Jāatslēdz/jāieslēdz tīkla savienojums datorā, kā arī maršrutētājs jāizslēdz vismaz uz 10 sekundēm un jāieslēdz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

kLv BLOG AUTORS [ KRISTAPS ŠALMS ] aicina bloga lasītājus, rakstot atsauksmes, būt tolerantiem - par muļķiem īpaši nesmieties :D un iztikt bez nepamatotām rupjībām, kā arī saglabāt elementāras pieklājības normas. kLv BLOG AUTORS patur iespēju atslēgt lasītājus no komentēšanas iespējas un dzēst nevēlamos komentārus, kā arī izmantot komentārus pēc saviem ieskatiem!

Publicējot komentāru, lasītājs apliecina, ka ir iePAZINIES ar ATrunu, kas atrodama lapas apakšā!

Reklāma:

Internets

Pamata INFA par TEVI:

IP