REKLĀMA:

pirmdiena, 2015. gada 19. janvāris

Padomi printera iegādei

Iegādājoties jaunu printeri, vispirms jāsaprot kādu izvēlēties - tintes vai lāzerprinteri, ja paredzēts daudz drukāt, tad ekonomiski pamatotāks būs lāzerprinteris, savukārt, ja mēneša laikā tiek izdrukātas vien pārdesmit izdrukas, tad vajadzētu izvēlēties tintes printeri. Pirms iegādes jānoskaidro, kādas būs apkopes izmaksas, un kādi noteikumi jāņem vērā garantijas periodā, kārtridžu/toneru cenas, vai ir iespējams iegādāties arī aizvietotājus. 


Slēdzot klāt jauniegādāto printeri, jāņem vērā sekojošais – vispirms jāiepazīstas ar lietotāja rokasgrāmatu, jauniegādātais printeris jāsagatavo – jāievieto kārtridži/toneri, jāizvēlas atbilstošs USB kabelis, lētāks ne vienmēr ir labāks, mūsdienu printeri atbalsta USB 2.0 standartu un ja vien dators atbalsta šo standartu, ir vērts izvēlēties tieši šāda standarta kabeli, jo tas būtiski uzlabos ātrdarbību, sevišķi ja ir iegādāta multi funkcionāla iekārta, kurā ir iekļauts arī skeneris. Datorā vēlams uzstādīt ražotāja izstrādātos dziņus, kuri ir atrodami ražotāja mājas lapā, vai komplektācijā CD/DVD formātā, vēlams tomēr dziņus uzstādīt no ražotāja mājas lapas, jo tie būs paši jaunākie, Windows gadījumā automātiski uzstādiet dziņi var nestrādāt korekti. Vēlams uzstādīt arī ražotāja izstrādāto papildus programmatūru, kas sniegs papildus funkcijas, kā, piemēram, būs iespējams sekot līdzi kārtridžu/toneru stāvoklim, u.c.

Garantijas periodā lāzerprinteriem ir būtiski ievērot, ka jāveic regulāra ražotāja noteiktā printera apkope, remonts veicams tikai ražotāja sertificētā servisa centrā, iespējamā detaļu nomaiņa jāveic tikai ar ražotāja apstiprinātām, printera toneri ir nomaināmi tikai ar oriģinālajiem printera ražotāja toneriem, nedrīkst veikt nekādas nesankcionētas modifikācijas printera specifikācijā, jāievēro ražotāja noteiktais maksimālais drukāšanas apjoms mēnesī, jāizvēlas noteikta biezuma papīrs – biezumu nedrīkst pārsniegt [27]. Savukārt tintes printeriem, bez minētajiem noteikumiem lāzerprinteriem, papildus garantijas periodā ir būtiski nepieļaut tintes kārtridžu aizkalšanu – veicot periodisku printēšanu.

Reklāma:

Internets

Pamata INFA par TEVI:

IP