REKLĀMA:

svētdiena, 2015. gada 18. janvāris

DROŠĪBAS ASPEKTI DATU KOPLIETOŠANAI TĪKLĀ

Izmantojot bezvadu tīklu, vienmēr ir jāapzinās, ka tam kāds var vēlēties nesankcionēti piekļūt, un kā piekļūšanas mērķi nostādīt ne tikai, piekļūšanu bezmaksas internetam, bet arī lai nozagtu privātos datus, tāpēc ir jāveic drošības pasākumi, lai šīs nevēlamās darbības ierobežotu.

Pirmkārt, pārdomāti jāizvēlas sava bezvadu tīkla nosaukums (SSID), vairums uzņēmumu savu tīklu apzīmē ar sava uzņēmuma nosaukumu, kas šķiet loģiski, taču šādi tiek piesaistīta potenciālā uzbrucēja uzmanība, tādēļ vēlams tīkla nosaukumu izvēlēties tādu, kas nepiederošām personām neko neizteiktu, vajadzētu izvairīties arī no konkrēta maršrutētāja nosaukuma un modeļa izmatošanas nosaukumā, kā, piemēram, „Linksys WRT54GL”, jo šādi uzbrucējam jau uzreiz būs skaidrs, kas veicams, lai piekļūtu datortīklam. Būtiski ir arī tīkla nosaukumu paslēpt, lai gan it sevišķi, tas nemazinās potenciālā ļaundara iespējas tīklu vienalga ieraudzīt, tomēr tas nepievērsīs lieku vienkāršu garāmgājēju uzmanību. Visas šīs darbības būtu veicamas, ja vien bezvadu tīklu nav nepieciešams nodrošināt publiskai lietošanai, piemēram, piedāvājot uzņēmuma klientiem piekļūt tīmeklim.

Otrkārt ir svarīgi izvēlēties atbilstošu paroli, un novērtēt tās sarežģītību, izvēlēties pēc iespējas vairāk simbolu, simbolus rakstīt pamīšus ar cipariem. Kā drošības protokolu vajadzētu izvēlēties WPA-2, kas sniedz lielāku drošību salīdzinot WPA, nemaz nerunājot par WEP.

Treškārt, ja bezvadu tīkls ir paredzēts lietošanai noteiktiem lietotājiem, būtiski ir piesaistīt šo lietotāju MAC adreses tīklam, lai to izdarītu vispirms nepieciešams noskaidrot šo lietotāju MAC adreses, to jāveic katram datoram individuāli - cmd konsolē izpildot komandu „ipconfig /all” (start - run - cmd - ipconfig /all) un jāsameklē „Phsysical address”,.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

kLv BLOG AUTORS [ KRISTAPS ŠALMS ] aicina bloga lasītājus, rakstot atsauksmes, būt tolerantiem - par muļķiem īpaši nesmieties :D un iztikt bez nepamatotām rupjībām, kā arī saglabāt elementāras pieklājības normas. kLv BLOG AUTORS patur iespēju atslēgt lasītājus no komentēšanas iespējas un dzēst nevēlamos komentārus, kā arī izmantot komentārus pēc saviem ieskatiem!

Publicējot komentāru, lasītājs apliecina, ka ir iePAZINIES ar ATrunu, kas atrodama lapas apakšā!

Reklāma:

Internets

Pamata INFA par TEVI:

IP